Pitäjäjuhlille

Elokuun toisena viikonloppuna järjestetään Kurkijokelaisten pitäjäjuhlat Loimaalla. Lauantaina järjestetään Kesäinen iltapäivä -tapahtuma Kurkijoki-museon pihapiirissä ja sunnuntaina on perinteinen päiväjuhla Puistokadun koulukeskuksessa klo 13 alkaen.

Lauantain ohjelmassa on esillä maatalouskoneita ja tapahtumassa pääsee tutustumaan esimerkiksi sepän pajaan ja vanhakantaiseen pyykkäämiseen.

– Lauantai on tarkoitus pitää kepeänä ja seurustelulle jätetään aikaa. Tänä vuonna teemana on maatalous ja vanhat työtavat. Tärkeää olisi saada sitäkin tietoa siirtymään meiltä nuoremmille, Kurkijoki-Säätiön puheenjohtaja Pekka Ahokas toteaa.

Ohjelmassa on yhteislaulua ja Matti Merta on lupautunut soittamaan haitaria. Tapahtumaan voi pukeutua menneiden vuosikymmenten tyyliin ja paras asu palkitaan.

Makkarat laitetaan grilliin tirisemään ja pihakahviosta saa kahvia ja pientä purtavaa. Sateen sattuessa myös sisätilat ja pihalla oleva teltta ovat käytössä, mutta toivotaan, että sää suosii juhlijoita.

– Monelle meistä se on yksi kesän kohokohta päästä tapaamaan tuttuja, haastelemaan, kuulemaan ja kertomaan uudet kuulumiset. Muistellaan menneitä kotiseutumatkoja, asioiden paikkoja, ihmisiä. Kirjo on valtava, se puheensorina, haasteleminen, se on parasta juhlilla, Ahokas sanoo.

Sunnuntaina perinteinen päiväjuhla

– Sunnuntaina on kirkossa Karjalaisen kansan messu, joka on mukavaa vaihtelua normaaleihin kirkonmenoihin, Ahokas sanoo.

Päiväjuhla alkaa kello 13 Puistokadun koululla Loimaalla.

– Päiväjuhlan ohjelma on hyvin perinteinen, mutta mielenkiintoinen ja pitää sisällään puheita, lausuntaa ja musiikkia. Toivottavasti nähdään juhlilla. Tervetuloa kaikki, Ahokas toivottaa.

Pekka Ahokas

Kurkijoki-Säätiön pj

Lisää luettavaa...